FOTO: Paul White/Flickr (creative commons)

Prințul Charles trebuie să facă încă un popas de fiecare dată când vine în România. Prietenul său, contele Kalnoky, e aproape să finalizeze lucrările de recondiționare la castelulul din satul covăsnean Micloșoara.

Potrivit Digi24, castelul Kalnoky datează din secolul al XVI-lea, iar până în anii 1900 a aparținut familiei contelui.

În 1939 a fost cumpărat de ministerul de finanțe, iar apoi clădirea a fost naționalizată. În perioada comunistă a fost casă de cultură, iar după Revoluția din `89, contele Kalnokz a intrat din nou în posesia lui.

„Construcţia castelului de aceea este una foarte importantă în secuime, pentru că este o construcţie care şi-a păstrat stilul renascentist.

În muzeu se va prezenta viaţa oamenilor din secuime din diferite epoci şi asta se va regăsi atât în muzeu cât şI în restaurarea castelului”, a declarat responsabilul tehnic al proiectului, Ambrus Zsofia, pentru Digi24.

Lucrările au început din primăvara anului trecut, iar din toamnă, castelul va intra în circuitul turistic, sub formă de muzeu al vieții din Transilvania.

Cei care s-au ocupat de renovare au căutat imagini și schițe vechi ale construcției. Toate materialele și elementele vechi găsite în clădire au fost refolosite și puse în evidență.

Castelul, care are trei nivele, va avea și o grădină reamenajată în stil englezesc și cu unele inserții de stil baroc. Întregul proiect de renovare va costa peste 1 milion de euro. 90% din buget este asigurat prin fonduri europene nerambursabile.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

giphy (2)