Încă un avion cu echipamente medicale din Coreea de Sud a ajuns în România

Foto: MAPN / Facebook

O aeronavă a Ministerului Apărării Naționale a aterizat pe Aeroportul Otopeni, cu 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud. Este al doilea astfel de transport care ajunge în România din țara asiatică de la declanșarea epidemiei de coronavirus din țara noastră.

Transportul a fost asigurat cu o aeronavă C-17 Globemaster III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic, a anunțat MApN, pe Facebook.

Aeronava a adus în România alte 100.000 de combinezoane de protecţie, au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în ţara noastră.

Echipamentele de protecţie vor fi distribuite, în funcţie de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătăţii şi echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne, cu mijloace de transport din dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, adaugă sursa citată.

Medicii din spitalele din România se plâng de absența echipamentelor de protecție, însă problema nu este una cu care se confruntă doar țara noastră, în Italia, de exemplu, mulți medici au fost infectați cu coronavirus din cauza unor lipsuri similare.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.