Încă un atac al unui urs. Un bărbat a ajuns la spital cu răni grave

urs brun
Foto: Simonecappe91 / pixabay.com

Un bărbat a fost atacat, luni după-masă, de un urs, în extravilanul satului Sântioana din comuna Mărişelu, judeţul Bistriţa-Năsăud, relatează Agerpres.ro.

Bărbatul în vârstă de 43 de ani a suferit răni la un picior şi în zona lombară. Bărbatul, care este un localnic din Sântioana, se dusese să își îngrădească un teren agricol cu gard electric, moment în care a fost atacat de o ursoaică cu 2 pui.

El a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Este conștient și stabil, dar va rămâne internat în Secţia Chirurgie Generală deoarece are multe leziuni.

O tânără în vârstă de 19 ani a fost ucisă de un urs în urmă cu două săptămâni pe traseul Jepii Mici din Munții Bucegi. După tragedie, parlamentarii au modificat legea care permite vânarea urșilor și au mărit cotele de recoltare anuale pentru această specie.

Proiectul de lege prevede, pentru anii 2024 și 2025, împușcarea unui număr de 481 de urși bruni pe an (426 de urși ca prevenție, iar 55 ca intervenție). Până acum, cota de prevenție din România era de 220 de urși bruni pe an.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.