Încă o zi grea la serviciu pentru Simona Halep: Ar putea juca două meciuri în doar câteva ore

Simona Halep va juca azi, de la ora 18:00, în optimile de finală ale turneului de la Cincinnati, împotriva australiencei Ashleigh Barty, pe care a învins-o clar în urmă cu doar câteva zile, la Montreal.

Partida ar fi trebuit să se joace în această dimineață, dar meciul a fost amânat din cauza ploii. Tot din cauza ploii fusese amânat și duelul disputat de românca de pe primul loc în lume cu o altă australiancă, Ajla Tomljanovic.

Reluat aseară, în decisiv, la scorul de 4-3 pentru Simona, meciul a fost închis imediat de constănțeancă. Liderul WTA s-a impus sec, cu 6-3.

Simona Halep, finalistă anul trecut la Cincinnati, are o șansă excelentă de a câștiga un nou titlu important din circuitul profesionist, chiar înainte de ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open.

Dacă va trece de Barty, la fel cum a făcut-o în semifinalele de la Montreal, când s-a impus cu 6-4, 6-1, Simona Halep va juca pentru un loc în semifinale împotriva ucrainencei Lesia Tsurenko. Această partidă se va disputa cel mai devreme la miezul nopții.

Multe favorite au fost eliminate repede la Cincinnati

După ce daneza Caroline Wozniacki, americanca Sloane Stephens și iberica Garbine Muguruza au fost eliminate de la Cincinnati, Simona Halep are drum liber către titlu pe cimentul american.

Dacă ajunge în semifinale, Simona Halep va încrucișa racheta cu învingătoarea partidei dintre americanca Madison Keys, cap de serie 13, și bilorusa Aryna Sabalenka.

În cursa pentru trofeu la Cincinnati mai sunt și cehoaica Petra Kvitova, belgianca Elise Mertens, dar și ucraineanca Elina Svitolina.