Încă o voce a muzicii lăutărești s-a stins din cauza coronavirusului. Gabi Luncă avea 82 de ani

Gabi Luncă
Gabi Luncă

Cântăreața de muzică lăutărească Gabi Luncă a murit la vârsta de 82 de ani, din cauza coronavirusului.

„După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreuna Celui pe care L-au iubit şi L-au slujit o viaţă întreagă! O să ne revedem…”, a scris, vineri seară, pe Facebook fiica artistei, Rebeca Onoriu.

Gabi Luncă era internată la spital, în stare gravă. În cu câteva zile, fiica artistei spunea, la Antena 3, că două teste pentru coronavirus au ieșit pozitive, a avut nevoie de mască de oxigen, însă fără a fi intubată.

Gabi Luncă a devenit cunoscută încă de la 17 ani, când a fost angajată a Orchestrei Flacăra Prahovei din Ploiești. Doi ani mai târziu a primit o telegramă din partea casei de discuri Electrecord, în care este invitată să înregistreze primul ei album. La începutul anilor 80 a cântat în Israel, Berlin și New York.

După Revoluție, în 1990, a organizat, alături de soțul ei, acordeonistul Ion Onoriu, cel mai mare concert de muzică lăutărească urbană din istoria României, pe stadionul Dinamo. Doi ani mai târziu, Gabi Luncă decide să mai cânte doar muzică lăutăreasc-religioasă și mai cântă doar la slujbele Bisericii Penticostale.

Vineri dimineață a murit, tot din cauza coronavirusului, și Nelu Ploieșteanu, iar vinerea trecută s-a stins și Cornelia Catanga.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.