Încă o victorie superbă pentru Monica Niculescu. Românca e la un pas de ”sferturi” la Wimbledon!

Românca Monica Niculescu s-a calificat astăzi în turul patru la Wimbledon, după o victorie frumoasă în fața cehoaicei Kristyna Pliskova, scor 6-3, 7-5.

Monica Niculescu are 27 de ani și este la cea mai bună performanță a carierei la turneul londonez. Aflată abia pe locul 48 în lume, jucătoarea din Slatina nu este tocmai înzestrată fizic pentru jocul pe iarbă.

Nu este înaltă (1,68 m), nu servește puternic, nu lovituri în forță, însă are alte calități, pe care le-a arătat din plin la All England Club, în acest an: dăruire, tehnică și ambiție.

Monica Niculescu a câștigat totul prin luptă, iar azi, în al doilea set al partidei cu sora geamănă a Karolinei Pliskova, a reușit să salveze cinci mingi de set. Kristyna vena după cel mai bun meci al carierei sale de simplu: o victorie splendidă cu experimentata rusoaică Svetlana Kuznețova.

Românca n-a stat, însă, prea mult la discuții și, pas cu pas, slice după slice (n.r. – lovitura cu mult efect în jurul căreia gravitează jocul oltencei), a tăiat din încrederea tinerei cehoaice, la fel cum o făcuse și în primul tur, când a învins-o pe Monica Puig, și în runda secundă, când a trecut lejer de Jana Cepelova, cea care o trimisese acasă pe Simona Halep.

Monica Niculescu are două titluri WTA în palmares, ambele cucerite pe ciment, și a disputat, în fiecare din ultimii cinci ani, câte o finală. În urmă cu nici o lună de zile, ea a ajuns până în ultimul act pe iarba de la Nottingham, însă croata Ana Konjuh i-a suflat trofeul.

Românca nu a ajuns niciodată în sferturile de finală ale unei competiții de Grand Slam. O poate face acum, la Wimbledon, însă va fi foarte greu. Următoarea adversară va fi elvețianca Timea Bacsinszky, care face un sezon extraordinar, adjudecându-și deja două titluri și atingând semifinalele la Roland Garros. Ea a eliminat-o pe nemțoaica Sabine Lisicki, jucătoarea cu cel mai puternic serviciu din tenisul feminin care, recent, a stabilit recordul de ași trimiși într-un meci de o femeie: 27!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Vă recomandăm și:

TEST. 15 întrebări de la BAC la care ar trebui să știi răspunsul
Muzician român medaliat la una dintre cele mai dure competiții internațional (Video)
Un truc de ținut minte. Cel mai simplu mod de a scăpa de zgârieturile de pe lemn
Locuri de muncă pentru români în străinătate. Vase de croazieră și vânzări
Americanii caută babysitter. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să muncești peste Ocean
Reduceri eMAG laptopuri. Top 10 oferte