Încă o victorie muncită pentru Simona Halep la Praga. Ce urmează pentru campioana noastră?

Revenită pe teren după câteva luni de zile de pauză, Simona Halep a bifat a doua victorie în trei seturi la turneul de la Praga, iar azi va juca în sferturile de finală.

După ce a trecut de slovena Polona Hercog, în prima rundă, într-un thriller încheiat cu un tie-break, în setul decisiv, în turul doi, Simona Halep a învins-o pe localnica Barbora Krejcikova, cu 3-6, 7-5, 6-2.

A doua jucătoare a lumii, potrivit clasamentului WTA, a avut mari emoții cu sportiva aflată abia pe poziția a 118-a în ierarhia mondială.

Simona Halep a acuzat dureri la ceafă și la umeri după setul secund, unul epuizant pentru ambele jucătoare.

Campioana din Constanța va juca în sferturile de finală ale turneului cu poloneza Magdalena Frech, lucky loser la Praga și ocupanta locului 174 WTA. Înainte de a evolua la turneul din Cehia, Halep nu mai intrase pe teren de pe 22 februarie, când a învins-o în finala turneului de la Dubai pe Elena Ribakina din Kazahstan, scor 3-6, 6-3, 7-6 (7/5).

În ”sferturi”, la Praga, s-a calificat și Ana Bogdan, care a profitat de abandonul ucrainencei Lesia Țurenko, și va juca pentru un loc în penultimul acct al turneului împotriva Kristynei Pliskova, din Cehia.

Și Irina-Camelia Begu ar putea ajunge între cele mai bune opt jucătoare ale competiției dacă o va învinge azi pe elvețianca Leonie Kung. Partida a fost oprită ieri, după ce elvețianca a câștigat primul set, la tie-break.