Încă o performanță pentru olimpicii români: Patru medalii la Științele Pământului

Olimpicii români s-au întors cu mai multe medalii din Thailanda. Foto: edu.ro

Elevii români au obținut o medalie de argint și trei medalii de bronz Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO).

Cea de-a 12-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului a avut loc la Kanchanaburi, în Thailanda. La întrecere au participat 154 de elevi din 38 de țări. Aceștia au susținut, individual, câte o probă teoretică și una practică.

”Pentru a încuraja colaborarea între elevii din țările participante, se organizează echipe internaționale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică și sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluții pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Educației.

Medalia de argint a fost obținută de Alexandru Slavoia – elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea.

Medaliile de bronz:

  • Florian-Chiriac Călina – elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova
  • Andrei-Mircea Lupuleasa – elev în clasa a XI-a la Colegiul Național din Iași
  • Andrei Marin – elev în clasa a X-a la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București

Olimpicii români, buni și la chimie, fizică și informatică

Nu este prima izbândă reușită de olimpicii români în această vară.

În urmă cu o lună, lotul olimpic de Fizică al României a cucerit o medalie de aur și câte două de argint și bronz la Olimpiada Internațională de Fizică de la Lisabona, în Portugalia.

Rezultate la fel de bune au fost obținute și la Olimpiada Internațională de Informatică. Lotul olimpic al României a obţinut două medalii de aur şi două medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică, desfăşurată la Teheran, în Iran.

La Olimpiada Internaţională de Chimie 2018, elevii români au obținut trei medalii de argint și o medalie de bronz.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.