Încă o medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris

Sursa: Captură video Eurosport / YouTube

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au adus prima medalie pentru România la canotaj la Jocurile Olimpice de la Paris.

În urmă cu foarte puțin timp România a câștigat un nou aur olimpic!

Sportivele au câștigat medalia de argint la proba dublu vâsle feminin (canotaj). A fost o cursă dificilă, plină de suspans.

Româncele au condus cea mai mare parte a cursei, însă pe final au fost depășite de echipajul din Noua Zeelandă, care a câștigat aurul olimpic.

În urmă cu 3 ani, la Olimpiada de la Tokyo, Ancuța Bodnar și Simona Radiș au câștigat aurul olimpic la această probă.

Aceasta este cea de-a treia medalie obținută de România la Jocurile Olimpice de la Paris, după cele de aur și de bronz câștigate de înotătorul David Popovici în probele de 200 de metri liber, respectiv 100 de metri liber.

„Simona Radiș și Ancuța Bodnar, argint olimpic la proba de dublu vâsle la Jocurile Olimpice, cu 6.50.69!💙💛❤
Au pătimit tot anul în căutarea loviturii, au crezut, au muncit și au reușit ÎMPREUNĂ. Nimic nu mai contează acum din tot ceea ce au învățat. Uneori să vâslești mulți ani împreună aduce și uzură, pe lângă unison.
Simona și Ancuța, e victoria voastră și a antrenorilor Antonio Colamonici și Ciprian Atomei, responsabilul acestei bărci. Este sentimentul acela de eliberare pe care l-ați căutat și pe care l-ați găsit îndurând.
Cursa a fost cu emoții, România a plecat bine și la 500 m era a 2-a, cu 500 m înainte de sosire, tot pe locul 2.
Argint de poveste, bravo!💪💪💪
Respect, fetelor! Respect, antrenorilor!”, a transmis Comitetul Olimpic Român.

Tot astăzi, Andrei Sebastian Cornea și Marian Florian Enache au câștigat medalia de aur la canotaj la proba de două vâsle masculin de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.