Încă o medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice pentru Tineret

Sabina Baltag, o puștoaică puternică. Foto: COSR

România a urcat pe locul 5 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Buenos Aires, cu două medalii de aur, două de argint și două de bronz.

România împarte piziția a 5-a în clasamentul pe națiuni cu Columbia, având la fel de multe medalii de aur, dar mai puține de argint, ca India și Italia, care sunt puțin mai sus în ierarhie.

După ce Iosif Adrian Șulcă a luat aurul la judo, categoria 81 de kilograme, Sabina Baltag a devenit campioană olimpică de tineret la haltere, cateogria 53 de kilograme. Cu un total de 177 de kilograme, românca în vârstă de doar 17 ani a fost a doua la smuls, cu 77 de kilograme, şi prima la aruncat, cu 100 de kilograme.

Tânăra sportivă din România a ridicat, în total, cu un kilogram mai mult de cât columbianca Kely Valentina Junkar Acero, în timp ce bronzul i-a revenit indoneziencei Nur Vinatasari, cu 162 de kilograme.

Nu a fost singura medalie obținută de România în a treia zi de concurs la Buenos Aires.

Florin Arteni Fîntînariu şi Laurenţiu Alexandru Danciu au cucerit medalia de argint în proba de dublu rame din cadrul Jocurilor Olimpice pentru Tineret. Ei au fost cu doar un sfert de secundă mai lenți decât echipajul Italiei, care a ieșit învingător.

În proba feminină, Tabita Maftei şi Alina Maria Baleţchi au cucerit bronzul.

https://greatnews.ro/aur-pentru-romania-la-jocurile-olimpice-de-tineret/