Încă o localitate din România a fost pusă sub carantină!

carantină 14 zile italia
Foto: TheDigitalArtist / pixabay.com

Autoritățile au decis, în urma unei analize de risc, să impună procedura de carantinare și pentru localitatea prahoveană Gornet.

Vestea vine la puțin timp după ce localitatea Cartojani, din județul Giurgiu, a fost pusă sub carantină pe o perioadă de două săptămâni de zile. Aici sunt 32 de persoane infectate, o medie de peste cazuri la mia de locuitori.

De cealaltă parte, la Gornet, în Prahova, au fost înregistrate 15 cazuri noi în ultimele două săptămâni.

Carantina zonală, care va fi folosită de Guvern pentru a gestiona focarele de coronavirus din țară și pe perioada stării de alertă, se instituie la propunerea Direcției de Sănătate Publică a fiecărui județ în parte, dar și cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică și în baza unei Hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Prima localitate băgată în carantină de la debutul „valului 2” de infecții cu coronavirus în România

Numărul de teste pozitive la infecția cu coronavirus crește simțitor în România în aceste zile. Ieri a fost depășit pentru prima oară pragul de o mie de cazuri zilnice.

România a ajuns să ocupe unul din primele locuri din Europa la numărul de infecții zilnice, după Rusia și Spania, țări cu populații mult mai numeroase.

Evoluția nefastă a epidemiei în România e o urmare a nerespectării regulilor simple de încetinire a răspândirii virusului: spălatul frecvent pe mâini, purtarea măștii de protecție în spațiile închise, evitarea aglomerațiilor și păstrarea distanței sociale.