Încă o investiție dubioasă: 20 de milioane de euro pentru stadionul din Slatina

Așa arată acum stadionul din Slatina. Foto: Gazeta Oltului

Cu toate că Oltenia nu are, la fel ca Moldova, niciun kilometru de autostradă, iar cluburi importante, precum Dinamo București, joacă pe stadioane decrepite, Guvernul se pregătește să modernizeze arena din Slatina.

Consilierii locali slătineni au aprobat un proiect de hotărâre prin care au predat la Compania Naţională de Investiţii (CNI) SA Stadionul „1 Mai”, în vederea construirii unei noi arene.

Investiția se ridică la 90 de milioane de lei. Interesant este că Slatina nu are nicio echipă în primele trei divizii ale fotbalului românesc. Echipa locală de fotbal CSM Slatina este lider autoritar în Liga 4 din Olt, cu 19 victorii în 19 meciuri și un golaveraj de 99-4.

Vechiul stadion va fi demolat, costurile pentru aceste lucrări, dar și pentru cele de racordare la utilități a noii arene, urmând să fie suportate de municipalitate.

”Încheierea protocolului de predare a amplasamentului se va face după demolarea construcţiilor existente pe teren, între reprezentanţii Consiliului Local – Direcţia Administrarea Patrimoniului şi CNI SA. Se aprobă finanţarea din bugetul local al municipiului Slatina a cheltuielilor neeligibile: demolare construcţii stadion şi racordurile la utilităţi”, se arată în proiect.

Consiliul Local Slatina se obligă ca, după predarea amplasamentului şi a obiectivului realizat, să menţină destinaţia acestuia şi să îl întreţină pe o perioadă de minim 15 ani.

Este al treilea stadion modern construit în Oltenia în ultimii ani, după cele de la Craiova și Târgu Jiu, cel din urmă nefiind încă inaugurat.