Încă o falsă răpire reclamată la 112. Care au fost minciunile în cele două cazuri

FOTO: Ministerul Afacerilor Interne, Romania/Facebook
FOTO: Ministerul Afacerilor Interne, Romania/Facebook

O femeie i-a furat portofelul concubinului ei, din localitatea sibiană Amnaș, și apoi a plecat cu fiica sa la un alt bărbat, în Brașov. Pentru a se apăra de concubin, femeia le-a trimis mesaje rufelor în care a spus că a fost răpită. Însă tatăl ei, din Bacău, a sunat la 112 și a anunțat autoritățile.

Peste 30 de polițiști din Sibiu și Brașov au căutat-o pe femeie și au găsit-o în timpul nopții de sâmbătă spre duminică în locuința unui bărbat din Ucea de Jos, din Brașov. Oamenii legii au transmis că femeia și fiica ei nu au fost victimele vreunei infracțiuni. Pe numele ei a fost deschis un dosar penal pentru inducerea în eroare a autorităților.

Vineri seara, sute de polițiști și jandarmi au pornit în căutarea unei tinere care a sunat la 112 și a spus că este sechestrată într-un apartament din cartierul bucureștean Drumul Taberei.

După șase ore de căutare, în jurul orei 2:00 noaptea, tânăra a fost găsită pe stradă de polițiști, cărora le-a spus că a fost o farsă pe care a făcut-o pentru că era supărată pe prietenul ei, iar în momentul în care și-a dat seama că această glumă a escaldat, nu s-a mai putut opri.

Fata are 16 ani, este din județul Constanța, iar iubitul ei ar avea 31 de ani. Potrivit unor informații, fata ar avea mama decedată, tatăl plecat la muncă în străinătate, iar în Constanța locuia la un centru de plasament.

Fata de 16 ani nu are domiciliul în București, locuiește aici cu concubinul ei și nu dorește să se întoarcă acasă, a scris sâmbătă pe Facebook primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, care cere, la rândul lui, modificări în legislație.

Ministrul Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a declarat că va discuta în Guvern săptămâna viitoare despre însăsprirea măsurilor împotriva celor care dau apeluri false la 112.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.