Încă o asistentă care îngrijește bolnavi de coronavirus a fost umilită de vecini. Mesajul emoționant al fiicei ei

FOTO: sasint/Pixabay.com
FOTO: sasint/Pixabay.com

O asistentă medicală de la Secție de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Sibiu este hărțuită de vecini de fiecare dată când se întoarce acasă. Aceștia o acuză că îi poate îmbolnăvi, potrivit jurnaliștilor de la Turnul Sfatului. Această poveste se întâmplă după ce, săptămâna trecută, o altă asistentă care îngrijește bolnavi de coronavirus a fost hărțuită.

Într-un filmuleț care a devenit viral pe internet se aude cum vecinii îi cer asistentei să se mute din casa în care s-a izolat ca să-și protejeze familia, pentru că-i pune pe ei în pericol, mai spun jurnaliștii sibieni.

În același timp, fiica asistentei a scris o mesaj emoționant pe Facebook, în apărarea mamei sale.

„După ore întregi de muncă, în care mama mea se sacrifică pentru oamenii infectați cu acest virus și este trup și suflet pentru meseria aleasă, fără vreun gând de abandon sau de regret pentru ceea ce face, acesta e respectul pe care îl primește zilnic din partea vecinilor și, cel mai trist, chiar din partea apropiaților, pentru faptul că vine acasă de la muncă și pentru că împart aceeași scară de bloc, privind-o ca pe un om de cea mai joasă speță.

Greșit! Mama mea e un erou, mama mea, încearcă sa ne salveze, să fie alături, în această situație, de oamenii care au nevoie! În loc să primească laude pentru curajul ei (subliniez, multe cadre medicale au abandonat misiunea asta), mama mea e jignită, alungată și mai ales discriminată! Sunt dezamăgită de societatea în care trăiesc și de ceea ce primește un om care se sacrifica ajutând”, scrie tânăra pe pagina de Facebook.

Potrivit Turnul Sfatului, apropiații asistentei spun că aceasta se află la capătul puterilor și se gândește să se mute într-o chirie ca să scape de calvarul pe care vecinii o fac să treacă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.