Încă o amânare în procesul lui Liviu Dragnea. Judecătorii rămân aceiași

liviu dragnea codul de procedură penală
Foto: Pagina de Facebook Liviu Dragnea

Procesul angajărilor fictive în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a primit, în prima instanță, o condamnare de trei ani și jumătate de închisoare, a fost amânat din nou la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Astăzi era primul termen de judecată, după ce dosarul a fost repartizat noului complet. Acesta a fost tras la sorți a doua oară, după ce a fost contestat de avocații liderului PSD.

În ianuarie, Dragnea va fi judecat de același complet de judecători. Judecătorii CSM au stabilit, la şedinţa de azi, ca toate dosarele repartizate la completurile de 5 judecători de la ÎCCJ, în 13 decembrie, să fie judecate anul viitor de aceiaşi judecători, fără a fi organizată o tragere la sorţi în privinţa lor.

Completul 2 penal, la care se află acum dosarul liderului PSD, este format din cinci judecătoare: Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa.

Acest complet a fost întocmit după ce secția pentru judecători a CSM a recomandat, la începutul lunii decembrie, ca instanţa supremă să efectueze o nouă tragere la sorţi a completurilor de 5 pentru anul 2018, dar şi mărirea numărului acestor completuri de la 4 la 6 (3 în materie penală şi 3 în materie civilă), astfel că au fost refăcute completurile.

Noul termen al procesului lui Liviu Dragnea, care este acuzat de instigare la abuz în serviciu în cazul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Teleorman, a fost stabilit pentru 21 ianuarie.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la PSD Teleorman. Mai mult, DNA susține că Liviu Dragnea controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.