Încă două scandaluri violente în țară. Trei polițiști și un jandarm au fost răniți

Trei polițiști și un jandarm au fost răniți, luni seara, în urma unei bătăi în stradă, care a avut loc în Codlea. Oamenii legii încercau să aplaneze un conflict izbucnit între două familii de romi.

Primii care au ajuns la locul în care se desfășura scandalul au fost polițiștii locali. Încercând să-i despartă pe romi, doi dintre polițiști au fost loviți cu lopețile.

Violențe extreme au avut loc, luni seara, în cartierul de romi, Mălin, din Codlea, județul Brașov, scrie publicația brasovstiri.ro.

Mai mulți polițiști au intervenit luni seara la un scandal din Bărbulești, județul Ialomița. Un șofer beat care fugea de polițiști s-a ascuns într-o curte din localitate. Cei din curte au început să devină violenți la apariția forțelor de ordine.

Șoferul nu a oprit la un filtru rutier, iar apoi s-a demonstrat că acesta nu avea nici permis de conducere. De asemenea atât bărbatul, cât și o femeie care se afla în autoturism au primit o amendă totală de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare.

După incidentele violente care s-au întâmplat în mai multe locuri din țară, Ministerul Afacerilor Interne a decis să scoată în teren forțe de ordine suplimentare.

Două elicoptere ale Inspectoratului Gerneral de Aviație (din cadrul MAI) au survolat mai multe zone considerate de mare risc, din București, Ilfov, Ialomița, Prahova, Argeș, Teleorman, Giurgiu și Călărași. Când s-a întunecat, elicopeterele au survolat cu reflectoare peste Rahova dar și peste alte zone din București.

„S-a dispus o serie de acțiuni suplimentare pentru controlarea zonelor considerate cu risc criminogen ridicat. Sunt vizate comunități de persoane care au revenit în țară în ultima perioadă, cunoscute cu preocupări infracționale”, a transmis MAI într-un comunicat de presă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.