În UE ar putea fi interzis fumatul și în spațiile exterioare

țigară fumat

Foto: pexels / pixabay.com

Comisia Europeană vrea să recomande interzicerea fumatului și pe terasele cafenelelor, în stații de autobuz sau grădini publice.

Planurile, care urmează să fie adoptate de executivul UE marți, ar extinde orientările actuale din 2009 menite să reducă expunerea la fumul pasiv în locurile publice, la locurile de muncă și în transportul public.

Cea mai recentă versiune a proiectului urmărește să curețe spațiile publice de toți aerosolii, nu doar de fumul de țigară, reflectând îngrijorările tot mai mari privind riscurile pentru sănătate pe care le prezintă noile produse din tutun, cum ar fi vape-urile.

Noile recomandări ale Comisiei Europene vizează o gamă mai largă de produse emergente, inclusiv „produsele din tutun încălzit și țigările electronice, fie că ele conțin sau nu nicotină”.

De asemenea, CE dorește să includă și „surogate de tutun și orice alte produse care emit fum și/sau aerosoli”, arată proiectul de lege obținut de Euronews. Aceste produse, adesea comercializate ca alternative mai sigure la fumatul tradițional, expun totuși persoanele din jur la substanțe chimice dăunătoare prin aerosoli de mâna a doua, scrie în document.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version