În plină pandemie, primarul din Suceava dă aproape 30.000 € pe decorații de Paște

ouă paști
Foto: Yevhen1971 / pixabay.com

În ultimele 10 zile Primăria din Suceava, unul dintre orașele cele mai lovite de pandemia de coronavirus, a cumpărat ornamente de Paști în valoare de 140.000 de lei, adică 29.000 de euro, relatează „Libertatea”.

La data de 18 martie, Primăria Suceava, condusă de Ion Lungu de la PNL, a atribuit, prin cumpărare directă, un contract în valoare de 130.498 lei către SC Neon Lighting SRL din Cluj, pentru “furnizarea de ornamente luminoase pentru sărbătorile pascale”.

S-au cumpărat figurine în formă de lumânare “Santa Rita” confecționate din aluminiu, figurine “Santa Monica”, ouă 3D Pepino cu suport de 1,5 metri înălțime și 10 bannere luminoase cu motive tradiționale.

Tot către Neon Lighting SRL a fost atribuit, la 20 martie, și un contract având drept obiect repararea ornamentelor luminoase, în valoare de 10.300 de lei.

Încă din data de 11 martie Organizația Mondială a Sănătății anunțase că epidemia de coronavirus s-a transformat într-o pandemie care riscă să afecteze întreaga planetă.

Alături de București, Suceava este unul dintre orașele cele mai lovite de pandemia de coronavirus. Și mai grav este faptul că Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a fost închis pentru 48 de ore după ce cadrele medicale nu au avut echipamente de protecție și au intrat în contact cu mai mulți pacienți bolnavi de coronavirs.

În total, 70 de cadre medicale de la spitalul județean s-au infectat:

27 de medici
30 de asistenți medicali
13 infirmieri

În plus, la Spitalul Județean de Urgență Suceava s-a deschis un dosar penal in rem, după ce în presă au apărut informații potrivit cărora directorul medical al unității spitalicești a chemat toate cadrele medicale la spital, inclusiv pe cele infectate cu coronavirus, acestea din urmă fiind puse să stea în aceeași sală cu cadrele medicale neinfectate.

Procurorii investighează acum dacă la Suceava s-a produs o contaminare în masă din cauza deciziilor luate de conducerea instituției.

Foto: Yevhen1971 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.