În plină epidemie de coronavirus un preot și-a împărtășit enoriașii direct cu mâna

împărtășanie împărtășire euharistie preot biserică biserica cult religie
FOTO: Captură video

În plină campanie de comunicare a măsurilor de auto-izolare pentru prevenirea extinderii epidemiei de coronavirus, un preot de la o parohie din Sibiu a fost filmat în timp ce își împărtășea credincioșii fără linguriță, direct cu mâna, potrivit G4Media.ro.

În imagini se vede cum preotul ia câte o bucată de anafură, o introduce în vinul din Potir și după o dă credincioșilor.

Demersul său a fost taxat de superiorul său ierarhic, Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, care i-a trimis o scrisoare în care îi cere să renunțe la obiceiul de a-i împărtăși pe enoriași cu propriile degete.

„Până atunci, eu ca ierarh mă adresez preotului meu slujitor, nu prin act canonic scris, ci prin rugămintea întărită de autoritatea duhovnicească a chiriarhului, de a vă „autosuspenda” de la săvârșirea Sfintei Liturghii, până la conștientizarea greșelii, urmată de căință și îndreptare”, i-a scris Mitropolitul Ardealului, subalternului sau, potrivit G4Media.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.