Polițistul pedofil a agresat o femeie în 2016 îmbrăcat în uniformă. Dar colegii săi au zis că n-au probe

Noi informații ies la iveală despre Eugen Stan, polițistul pedofil de la Brigada Rutieră care a agresat 2 copii într-un lift de bloc. În decembrie 2016, deci în urmă cu mai bine de un an, el a agresat o femeie în timp ce era îmbrăcat în uniformă. Deși a fost prins chiar de partenerul victimei și predat Poliției, colegii săi de breaslă au considerat că nu au suficient de multe dovezi pentru a-l da pe mâna procurorilor și au cerut clasarea dosarului, relatează Digi24.

Incidentul s-a petrecut pe 10 decembrie 2016, când femeia se întorcea de la muncă.

„Era 12 noaptea, 12:30. Prietena mea venea de la muncă, am vorbit cu ea la telefon. A ajuns în față la interfon după care am închis, i-am deschis ușa. Între timp, până a intrat ea în lift mi-a zis că a intrat cineva”, a povestit soțul victimei (cei doi sunt acum căsătoriți) pentru postul de televiziune Digi24.

Când a văzut că nu ia liftul, suspectul a urmărit-o pe victimă pe scări și a început să o pipăie, moment în care femeia a țipat după ajutor.

„Atunci am ieșit și eu și am văzut tot ce s-a întâmplat. O atacase. I-a bagat mâna între picioare și când m-a văzut a împins-o pe scări. Eu am fugit după el, după care l-am imobilizat la scară. L-am prins de mâini, de gât, cum am putut. Aici am observat că avea pe mână emblema Poliției și la un moment dat am văzut că are cămașa Poliției pe el și i-am zis: „Ce faci, mă, ești și polițist?”. Se uita nedumerit. Nici el nu își dădea seama. Nu zicea nimic”, a mai spus soțul victimei.

Vecinii au auzit și ei țipetele femeii și au sunat la 112. Bărbatul a depus plângere la poliţie (la Secția 18), în aceeaşi noapte.

Când au venit să analizeze imaginile surprinse de camerele video de pe scară, polițiștii au spus că nu sunt clare.

„Sistemul de supraveghere funcționa. Au venit două persoane. Le-am dat aparatul care stochează datele. În momentul în care am predat aparatul la Poliție, ei s-au uitat și au spus că nu erau clare. Unghiul nu a fost corect ca să înregistreze persoanele respective”, a declarat Ștefan Smeu, administratorul blocului, pentru sursa citată.

Plângerea depusă în decembrie 2016 ar fi trebuit înaintată de poliţiştii Secţiei 18 către Biroul de Control Intern al Brigăzii Rutiere. În loc să transmită cazul, poliţiştii au deschis un dosar penal in rem pentru infracțiunea de agresiune sexuală (cu privire la faptă, nu la persoana care a comis-o).

Ulterior, au încercat să claseze dosarul din lipsă de probe, spun procurorii de la Parchetul Sectorului 5. Dosarul deschis la Secţia 18 de poliţie din Bucureşti a fost trimis procurorilor cu propunerea de clasare. Anchetatorii motivau că nu există imagini ale presupusei infracţiuni, însă nu au menţionat faptul că suspectul este poliţist şi că în momentul în care ar fi comis infracţiunea era îmbrăcat în uniformă, au arătat procurorii citați de Digi24.

Dosarul nu a fost clasat definitiv. Este în continuare în faza de cercetare cu privire la faptă.

Între timp, s-a aflat că Eugen Stan este autorul și a unei infracțiuni din 2009, când a agresat sexual o minoră de 14 ani. El a recunoscut fapta.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.