România intră într-o nouă etapă de relaxare, în 15 iunie. Vela: ”Vor fi multe surprize plăcute”

Marcel Vela, ministrul Internelor, a declarat că începănd din 15 iunie se vor relaxa și mai mult restricțiile impuse pe fondul epidemiei de coronavirus.

Cum numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 nu a crescut substanțial în ultima perioadă, din 15 iunie va urma o nouă etapă de relaxare.

”Pentru a treia etapă de relaxare vor fi multe surprize plăcute. Nu vreau să spun acum care din ele, pentru că nu este corect față de colegii mei cu care voi lucra. Cu siguranță vor fi bine primite de către populație, dar vreau să precizez că sunt în funcție și de analiza, de statistica epidemiologică, de consultarea specialiștilor în boli infecțioase”, a declarat Marcel Vela la Digi 24.

Ministrul de Interne a adăugat că se bazează pe responsabilitatea tuturor compatrioților, astfel încât ”din 15 iunie să trecem spre o normalitate cât mai dorită și apropiată de ceea ce estimăm fiecare dintre noi”.

Cel mai probabil, începând cu 15 iunie vor fi deschise și mall-urile, păstrtate în mare parte închise în ultimele aproape trei luni de zile.