Impozite de cinci ori mai mari pentru bucureștenii care nu își îngrijesc casele

București (Wikimedia Commons)
București (Wikimedia Commons)

Primarii de sector au cerut creșterea impozitelor cu 500% pentru bucureștenii care nu își mențin într-o stare bună casele și terenurile.

Inițiativa edililor a fost aprobată de consilierii Capitalei, iar, în curând, inspectori evaluatori vor analiza fiecare casă în parte, urmând să stabilească impozitul pe care îl vor achita proprietarii.

Măsura pare să fie deja destul de nepopulară printre cetățeni, în special printre cei care nu își permit să facă investiții majore în proprietățile lor imobiliare.

”Proprietatea nu-ţi dă doar drepturi, îţi dă şi obligaţii. Dacă nu pot să-şi întreţină proprietăţile, au opţiunea să le vândă”, spune Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, citat de Digi 24.

”Noi vrem să punem o presiune pe proprietari, ca aceştia să le aducă la o stare normală. Cred că se poate şi vinde o proprietate pentru care nu ai bani să o întreţii şi poţi să-ţi cumperi o proprietate pe care ţi-o permiţi”, precizează și Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2.

Majorările de taxe vor fi aplicate de Poliția Locală, printr-un deparatament de specialitate.

”Pentru terenurile lăsate în paragină, neîngrijite, care constituie practic pata pe obrazul Bucureştiului, aceste taxe sa poata să crească de până la 500 la sută, aşa cum, repet, prevede Codul Fiscal”, a completat primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea.

Evaluatorii vor ține cont de cum arată fațada casei, curtea și gardul proprietății. Bucureștiul nu este primul oraș din România care aplică supra-impozitarea, Oradea fiind unul dintre ele. Aici, din 166 dintre cei 285 de proprietari care au fost supra-taxați au făcut contestație.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.