Guvernul a decis: veniturile din criptomonede vor fi impozitate

bitcoin criptomonede
Foto: Icons8_team / pixabay.com

Guvernul României a decis să impoziteze veniturile pe care românii le obțin din monedele electronice precum Bitcoin (criptomonedele).

În Monitorul oficial de joi, 17 ianuarie 2019, a fost publicată Legea nr. 30 din 10 ianuarie 2019, lege care aprobă Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 25/2018, potrivit hotnews.ro.

Legea adoptă o procedură de impozitare a veniturilor realizate de persoanele fizice din monede electronice (criptomonede).

Astfel, câștigul se va impozita cu 10% prin procedura impozitului pe venitul din alte surse (art. 114-116 Codul fiscal).

Persoana fizică ce realizează aceste câștiguri va depune declarație unică privind impozitul pe venit și asigurările sociale.

Legiuitorul acordă și o scutire în sensul că dacă valoarea câștigului este mai mică de 200 lei/tranzacție, sumele nu se impozitează cu condiția ca valoarea cumulată anuală a câștigurilor să nu depășească nivelul de 600 lei.

Mai multe informații puteți afla de aici.

Foto: Icons8_team / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.