Imagini video surprinse în timpul cutremurului de azi-noapte

imagini video cutremur 28 octombrie
Foto: Capturi Facebook / YouTube / Digi24

Mai multe camere de supraveghere din întreaga țară au surprins cutremurul cu magnitudinea de 5,8 grade produs în noaptea de 28 octombrie.

De asemenea, unii oameni s-au trezit chiar atunci și au reușit să filmeze mișcarea mobilelor, chiar dacă seismul s-a produs în toiul nopții.

Mai exact, cutremurul s-a produs la ora 3:38 în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la o adâncime de 151 de kilometri. Inițial, seimologii anunțaseră o magnitudine de 5,7 grade și o adâncime de 200 de kilometri, însă datele au fost rectificate ulterior.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (17km), Covasna (33km), Întorsura Buzăului (37km), Târgu Secuiesc(48km), Vălenii de Munte(53km).

Cutremurul a fost simțit la București, Brașov, Caracal, Brăila, Ploiești, Pitești, Moreni, Iași, Târgu Jiu, Piatra Olt, Craiova, Bârlad, Călărași, Buzău, Slatina, Constanța, Galați, Drobeta Turnu Severin. De asemenea, seismul a fost simțit și la Chișinău, precum și în Bulgaria și Ucraina.

Iată câteva dintre clipurile video care au surprins cutremurul:

Citiți și: Cele mai mari cutremure din România din ultimii 200 de ani. Lista completă, de la 1802

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.