Imagini superbe cu o haită de lupi surprinsă în sălbăticie, în România

lupi neamț
Sursa: Ștefan Ciotău

O haită de lupi a fost filmată în județul Neamț, în zona Ocolului Silvic Tarcău. Imaginile au fost publicate pe pagina de Facebook a Romsilva.

„Imagini extraordinare cu o haită de lupi, filmată la Ocolul Silvic Tarcău din cadrul Direcției Silvice Neamț de profesorul Ștefan Ciotău, căruia îi mulțumim pentru acest video frumos. În pădurile administrate de Romsilva – Ocolul Silvic Tarcau au fost observate 23 de exemplare de lup”, au scris reprezentanții Romsilva.

Potrivit acestora, România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa: „Lupii atacă în haită și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă. Prădători foarte discreți și eficienți, lupii sunt văzuți foarte rar în libertate. Cea mai mare specie din familia Canidae, lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Lupii pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-le să vâneze ziua și noaptea”.

Pentru anul 2019, România a raportat către Comisia Europeană un număr de 2.500 – 3.000 de exemplare de lupi cenușii.

Masculii cântăresc, în medie, 43-45 de kilograme, iar femelele 36-39 de kilograme. Iarna, blana lupului este gri în cea mai mare parte, deși pot apărea și cazuri când ea este aproape albă, roșie, maro sau neagră.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.