Imagini superbe cu cea mai înaltă cascadă din lume filmată cu o dronă

Cascada Angel din Venezuela, cea mai înaltă cascadă din lume, a fost filmată de sus cu ajutorul unei drone. Imaginile surpinse sunt absolut magnifice.

Cu o înălțime de 979 de metri, cascada Angel este cea mai înaltă cascadă din lume cu o cădere de apă neîntreruptă.

Apa se prăbușește de pe marginea Muntelui Auyantepui din Parcul Național Canaima dn Venezuela, care este înscris pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Cascada este numită „Angel” de la mijlocul secolului al XX-lea, după Jimmie Angel, un aviator american care a fost primul om din lume care a zburat peste minunata cascadă, la data de 16 noiembrie 1933. La moartea lui Jimmie, cenușa lui a fost împrăștiată peste cascadă, pe 2 iulie 1960.

Potrivit istoricilor, se pare că primul european care a vizitat cascada Angel a fost Fernando de Berrio, un explorator și guvernator spaniol din secolul al XVII-lea.

Cascada Angel este una dintre cele mai importante atracții turistice din Venezuela, însă vizitarea ei este destul de complicată deoarece căderea de apă se află în junglă, într-o zonă izolată.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai frumoase cascade din Europa. Una e din România
O superbă prietenie între oameni şi natură. Mâna de sate cu 16 milioane de turişti în fiecare an
Prima pârtie de schi într-un mall din România

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.