Imagini spectaculoase din Vama Veche. Cum arăta cerul în timpul furtunii de ieri

FOTO: Pagina de Facebook Vama Veche
FOTO: Pagina de Facebook Vama Veche

Agenția Națională de Meteorologie a emis o atenționare de Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități importante de apă ce se vor înregistra în 29 de județe și în Capitală, valabilă până marți seara.

Potrivit meteorologilor, în perioada 23 iulie, ora 10:00 – 24 iulie, ora 23:00, municipiul București și județele Suceava, Bacău, Vaslui, Neamţ, Vrancea, Galaţi, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Constanţa se află sub Cod galben de vreme rea.

„În intervalul menţionat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, îndeosebi în regiunile sudice, estice şi centrale, precum şi în zonele de deal şi de munte.

Vor fi averse local torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină.

Cantităţile de apă acumulate vor fi de peste 25-30 l/mp şi pe arii restrânse 50-60 l/mp”, se arată pe site-ul Agenției Naționale de Meteorologie.

Totodată, ANM avertizează că instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată pe tot parcursul săptămânii.

Ploaia a făcut probleme ieri. Giurgiu a fost paralizat timp de câteva ore de o rupere de nori. Mai multe străzi au fost inundate, iar oamenii au rămas blocați în mașini. Mai multe persoane au sunat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Giurgiu după ce apa le-a inundat casele și curțile. Au fost afectate inclusiv sediile unor instituții.

Și litoralul s-a aflat ieri sub cod galben de vreme rea. Turiștii din Vama Veche au fost martorii unui spectacol al norilor în timp ce se apropia furtuna de stațiune.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.