Imagini șocante într-un spital. Pacienți umiliți de infirmiere

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Mai multe angajate ale Spitalului Universitare de Urgență București sunt acuzate că țipau la pacienți, le vorbeau urât și îi umileau. Imaginile filmate pe ascuns au fost postate pe Facebook. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că a fost convocată o comisie de disciplină.

„De ce scoţi, mă, astea? Măăă! Cu tine vorbesc! Ridică fundul sus! Ridică! Ia mâinile astea de aici! Ia mâna, mă, nu auzi?”, e una dintre replicile unei angajate a spitalului.

Pe imagini, suprinse în secția de Terapie Intensivă, se aude cum infirmierele îi iau la rost pe pacienți aflați pe paturile mobile. Una dintre ele chiar îl lovește pe un bărbat.

„Alo! Te-ai pișat pe tine? Nu te-ai pișatt? Pune mâna să vezi! Pune mâna! Pune mâna pe blugi! Dar de ce sunt, mă, uzi? M-am pișat eu? Ăsta pleacă?”, se aude o altă angajată a spitalului.

De asemenea, se mai vede cum o angajată a spitalului aruncă în pat papucii pe care un pacient îi dăduse jos. Omul îi pune înapoi, iar aceasta se enervează și mai tare: „Eu îți dau pantoful și tu îl arunci jos, mă?”.

Conducerea spitalului a văzut imaginile și spune că ar fi vorba despre un caz izolat, iar cele trei infirmiere vor fi date de urgență pe mâna Comisiei de Disciplină. Cea mai gravă sancțiune ar fi desfacerea contractului de muncă.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spune că în sistemul medical nu au ce căuta astfel de oameni, iar din punctul său de vedere sancțiunea ar trebui să fie desfacerea contractului de muncă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.