Imagini șocante într-un magazin din România. Doi șobolani mănâncă dintr-un covrig

FOTO: Captură video/Facebook
FOTO: Captură video/Facebook

Un clip cu doi șobolani care mănâncă dintr-un covrig, pe raftul unui supermarket din București, Sectorul 1, a devenit viral pe rețelele sociale.

Magazinul a fost închis de ANSVSA și amendat cu 10.000 de lei. Măsura este în vigoare până când se va efectua o deratizare completă, apoi ANSVSA va trimite din nou o echipă să verifice. ANSVSA s-a autosesizat ca urmare a apariției fotografiei în spațiul public.

Conducerea supermarketului, care face parte din lanțul Mega Image, și-a cerut scuze față de clienți și a decis să închidă magazinul pentru deratizare. Asta deși, spun reprezentanții supermarket-ului, folosesc frecvent tot felul de soluții pentru îndepărtarea dăunătorilor, iar ultima dată se făcuse deratizare cu doar o zi mai devreme.

„Ne dorim să acordăm scuze tuturor clienților noștri în urma incidentului neplăcut petrecut în magazinul nostru din Ion Mincu și să asigurăm pe această cale că intervenim frecvent în magazinele noastre cu soluții de deratizare la un interval mult mai des decât prevederile legale, mai ales că în anumite zone sunt foarte multe surse externe pe care nu le putem controla.

În magazinul menționat, care se află la parterul unei clădiri vechi, ultima deratizare a avut loc în cursul zilei de ieri. Pentru că ne dorim să luăm măsuri suplimentare, am închis astăzi magazinul și vom acționa cu un tratament de eradicare mai puternic. De asemenea, spațiul din magazin este și va fi în continuare igienizat după fiecare tratament pentru a asigura toate condițiile de siguranță alimentară.

În prezent, analizăm soluții de izolare completă a magazinelor de sursele externe pentru a rămâne în siguranță. Vom lua toate măsurile care țin de noi și vom monitoriza în continuare magazinele noastre pentru a preveni incidente de acest fel”, au transmis reprezentanții Mega Image.

De mai multe săptămâni, Sectorul 1 are de suferit de pe urma unui scandal izbucnit între Primărie și societatea de salubrizare Romprest, care refuză să ridice gunoiul invocând restanțe de plată. Deșeurile s-au adunat pe străzile din Sectorul 1 și riscă să devină un pericol epidemiologic.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.