Imagini revoltătoare. Un tânăr și-a asmuțit câinele de luptă asupra unui maidanez

FOTO: Captură Facebook/ Grupul Protecția Animalelor Iași
FOTO: Captură Facebook/ Grupul Protecția Animalelor Iași

Un tânăr din Iași a fost filmat în timp ce își asmuțea câinele asupra unui maidanez. Patrupedul de pe stradă nu a avut nicio șansă și este acum grav rănit.

Poliția s-a autosesizat în acest caz, după ce imagini filmate au apărut pe Facebook, pe grupul Protecția Animalelor Iași.

„Așa își ocupă unii timpul liber, antrenând câinii (de luptă) din dotare, pe amărâții lipsiți de apărare”, este mesajul care însoțesc imaginile postate pe Facebook. Stăpânul câinelui nu s-a oprit și a început să-și retragă câinele doar după ce a fost apostrofat și a început să fie filmat de un trecător.

Poliția l-a identificat și l-a adus la audieri pe stăpânul câinelui. Imaginile filmate le puteți vedea – AICI

Săptămâna trecută a fost o premieră în România. Judecătorii tulceni l-au condamnat la 6 luni de închisoare cu executare pe un bărbat care a ucis un câine cu lovituri repetate de cuţit, deşi animalul nu prezenta nicio ameninţare, fiind legat în lanţ şi aflându-se într-un padoc.

Magistraţii au considerat fapta bărbatului cu atât mai revoltătoare, cu cât individul nu a manifestat nicio umbră de regret, ba din contră intenţia sa a fost clară aceea de a ucide patrupedul.

În plus, bărbatul nu este la primul conflict cu legea penală, având manifestări violente şi în familie. Din aceste considerente, dar şi pentru a preveni comiterea altor fapte grave, judecătorul a decis să-i aplice bărbatului pedeapsa închisorii, în regim de detenţie. Sentinţa nu este definitivă și poate fi atacată.

În primăvară, în Parlament a apărut un proiect de lege prin care torturarea sau uciderea animalelor să fie pedepsită în România chiar și cu zece ani de închisoare.

Iniţiatorii proiectului de lege au vrut ca uciderea cu intenţie a unui animal să fie pedepsită cu închisoare, de la 2 la 7 ani. Tot atâţia ani de detenţie riscă şi cei care organizează lupte de animale sau le torturează. Pedepsele sunt aceleaşi şi pentru persoanele care mutilează necuvântătoarele – e vorba, în special, de ce care le taie urechile, cozile sau corzile vocale.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.