Imagini revoltătoare în spitalul din Bârlad. Pacienții stau câte doi într-un pat

FOTO: Telu Gorbănescu/Facebook
FOTO: Telu Gorbănescu/Facebook

În secția de Boli Interne, la compartimentul Cardiologie, din cadrul Spitalului Bârlad, pacienții sunt înghesuiți într-un singur pat. Imaginile revoltătoare au fost prezentate de publicația locală Vremea Nouă.

„Sunt internat în spitalul municipal Bârlad, pe secţia cardiologie. E de strigăt la cer. Suntem trataţi cu maximum de iresponsabilitate”, a declarat unul dintre pacienți.

Însă purtătorul de cuvânt al instituției medicale dă vina pe echipa de gardă, care ar fi preferat să îi pună pe pacienți câte doi în pat, deși ar fi existat paturi libere în saloanele pentru femei.

„Am verificat, cu doamna manager, și așa era, doi bolnavi stăteau în același pat la salonul 6. Vina este a echipei de gardă din acea noapte, care nu a tratat corespunzător o problemă ivită, și anume: se aflau internați mai mulți bărbați decât femei.

La saloanele de femei erau paturi libere și în loc să aducă un pat la salonul 6 sau să ducă bolnavul într-un salon unde erau paturi libere, s-a preferat să fie înghesuiți doi într-un pat, ceea ce nu este corect.

Managerul a dispus un control la Cardiologie, pentru a identifica cine se face vinovat de situația jenantă în care au fost puși cei doi pacienți, între timp situația fiind reglată. Fiecare pacient are patul său, nu există doi într-un pat. Vom lua măsuri, asta e clar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului din Bârlad, Adrian Gheorghiu, pentru Vremea Nouă.

În acest weekend, imagini dintr-un spital din Timișoara au devenit virale pe Facebook. O tânără care are bunicul internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a postat pe rețeaua socială două imagini dintr-un salon de bărbați. Fotografiile prezintă o încăpere insalubră, învechită, murdară, în care stau laolaltă 8-9 pacienți. Mai multe detalii despre acest caz găsiți – aici.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.