Imagini rare. Un grup de capre negre a fost filmat în Parcul Natural Putna

Un grup de capre negre a fost suprins de camerele de supraveghere a faunei instalate de specialiștii Romsilva în Parcul Natural Putna Vrancea.

„Caprele negre au musculatura foarte dezvoltată şi copitele adaptate pentru deplasările cu uşurinţă în zonele stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-şi procură hrana şi se refugiază din faţa prădătorilor.

Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcţie de anotimp.

Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională aPădurilor-Romsilva. Este situat în sud-estul ţării, în judeţul Vrancea, şi are o suprafaţă de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri”, se arată în postarea ce însoţeşte imaginile cu grupul de capre negre.

Capra neagră se distinge prin agilitate, putând face salturi de până la 2 m înălţime şi 6 m lungime. Chiar şi pe stânci abrupte, poate atinge o viteză de 50 km/ora. La nevoie poate înota, dar traversarea lacurilor alpine o epuizează. Capra neagră în România are ca prădători urşii, lupii, râșii și acvilele de munte, dar numărul exemplarelor este periclitat de alți dușmani, braconierii, potrivit specialiștilor.