Imagini rare cu un bursuc, o pisică sălbatică și un cerb într-o pădure din România

bursuc romsilva
Foto: Captură video Mircea Vergheleț / Romsilva / Facebook

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a publicat un filmuleț în care sunt surprinse 3 specii de animale sălbatice foarte îndrăgite din România: un bursuc, o pisică sălbatică și un cerb.

Cele 3 animale au fost filmate în Parcul Național Piatra Craiului, fiind surprinse de o cameră de monitorizare a faunei sălbatice.

„Un bursuc grăbit, o piscuță curioasă și un cerb fac un filmuleț reușit despre cât de bine o duc animăluțele sălbatice din pădurile Parcului Național Piatra Craiului”, a transmis Romsilva pe pagina sa oficială de Facebook.

De regulă, animalele precum pisicile sălbatice sunt foarte discrete și se feresc de om. Din acest motiv este foarte greu ca turiștii care ajung pe munte să reușească să le vadă.

Parcul National Piatra Craiului este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri. Din acestea, peste 6.000 de hectare sunt protejate.

Video credit: Mircea Vergheleț din cadrul Parcului Național Piatra Craiului

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.