Imagini rare cu o vulpe surprinsă la vânătoare în Carpați

vulpe la vânătoare
Vulpe la vânătoare. Captură video Petru Stoicănescu / Rolsilva / Facebook

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a publicat pe pagina sa de Facebook un clip care surprinde o vulpe aflată la vânătoare în zăpadă, în Munții Țarcu.

„Vulpe vânător în plină acțiune în Munții Țarcu. Imaginile amuzante cu o vulpe la vânătoare de rozătoare au fost filmate de colegul nostru Petru Stoicănescu într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova. Pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova, din cadrul Direcției Silvice Caraș-Severin, constituie un habitat corespunzător, ce oferă faunei condiții bune de liniște, hrană și adăpost”, au scris cei de la Romsilva.

Direcția Silvică Caraș-Severin administrează o suprafață de circa 350.000 de hectare de păduri prin intermediul a 17 ocoale silvice. Cel amintit mai sus, Ocolul Silvic Teregova, gospodărește aproximativ 25.000 de hectare.

În anul 2016, în România se estima că trăiau aproximativ 65.000 de vulpi roșii (Vulpes vulpes). În ceea ce privește dimensiunile vulpilor roșii, variațiile sunt destul de mari de la un exemplar la altul. Spre exemplu, o vulpe adultă poate ajunge să cântărească 14 kilograme, dar poate avea și o greutate mai mică decât cea a unei pisici (2,2 kilograme).

Vulpile adulte măsoară 35-50 de cm la greabăn și au o lungime a corpului de 45-90 de cm. Cea mai mare vulpe roșie identificată în istorie a fost vânată în Scoția, în Marea Britanie, în anul 2012: ea cântărea 17,2 kilograme, potrivit wikipedia.org.

V-ar putea interesa și: Animale sălbatice din România

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.