Imagini extrem de rare cu 6 pui de lup, surprinse într-o pădure din România | VIDEO

pui de lup

Sursa: Nicolae Ifca, Parcul Național Semenic - Cheile Carașului

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a publicat pe pagina sa de Facebook imagini cu 6 pui de lup surprinși într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului.

„Șase pui de lup, împreună cu doi lupi adulți, părinții lor, au fost surprinși în timp ce se plimbau de o cameră de monitorizare a faunei într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, astfel de imagini fiind unele foarte rare, captate cu multă greutate”, se arată în mesajul Romsilva.

Potrivit specialiștilor, femelele de lup au mai mulți pui, pe care îi îngrijesc și apără cu devotament: „În primele săptămâni, lupoaicele nu părăsesc vizuina, amenajată cu multă grijă, hrana fiind asigurată de perechea sa și de alți lupi din haită. După câteva săptămâni de alăptare, puii sunt hrăniți tot de părinți, cu hrană semidigerată, iar aceștia rămân alături de părinți mai mulți ani.”

Lupii trăiesc în haită, formată în general din perechea conducătoare, masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la 3 ani. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.

România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Uniunea Europeană. În 2019, România a raportat către Comisia Europeană un număr de 2.500 – 3.000 de exemplare de lupi cenușii.

Lupul poate atinge viteze de 55-70 de km/h, poate sări 5 metri în lungime și poate menține un ritm alert de urmărire a prăzii pentru cel puțin 20 de minute. Lupul cenușiu este, în general, monogam, iar perechile rămân împreună toată viața. O haită tipică e alcătuită dintr-o familie cu 5-11 animale (1 sau 2 adulți, 3-6 lupi tineri și 1-3 pui de un an).

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Caraș-Severin, și are o suprafață de 36.052 hectare. Aici există 8 rezervații naturale cu zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version