Imagini dezolante! Cum arată cea mai celebră cascadă din România după inundații

FOTO: Captură video Facebook/Meteoplus
FOTO: Captură video Facebook/Meteoplus

Inundațiile din ultima vreme au transformat Cascada Bigăr din județul Caraș Severin, potrivit unei filmări postate pe Facebook de Meteoplus.

N-ar fi prima dată când cascada Bigăr a fost distrusă. În septembrie 2014, Bigăr a fost afectată de o viitură puternică. Apoi, în martie 2018, din cauza unei viituri și a topirii zăpezilor, cascada a fost din nou în pericol. De fiecare dată, mușchii de pe stâncile cascadei, care o fac unică și contrasează cu apa cristalină și-au revenit la viață.

Presa străină a scris mai multe articole despre frumusețea cascadei Bigăr. În 2013, The World Geography scria că e „una dintre cele mai frumoase cascade din lume”. Apoi, un an mai târziu, publicația „The Huffington Post” o numea „un loc desprins din basme”.

„Câteodată vezi o fotografie cu un peisaj natural ce ți se pare ireal. Așa se întâmplă cu Izvorul Bigăr care parcă e desprins din basme. E un loc magic”, nota publicația americană. Autorul materialului compara căderea de apă din Caraș-Severin cu o scenă din filmul Disney „Mica Sirenă”.

„O stâncă acoperită de mușchi și un izvor subteran creează împreună acest colț de natură frumos și unic. Aflat în Munții Aninei din vestul României, casacada s-a regăsit pe numeroase liste ale celor mai frumoase locuri din lume și din România. Cu siguranță, înțelgem de ce”, continua articolul.

Cascada Bigăr face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beușnița. La 12 kilometri de localitatea Bozovici, apa izvorăște de la 200 de metri altitudine și se varsă în râul Miniș, de pe o stâncă acoperită de mușchi.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.