Imaginea care a făcut să curgă lacrimi în România și Basarabia

FOTO: Natalia Morari/Facebook
FOTO: Natalia Morari/Facebook

Natalia Morari, o jurnalistă din Republica Moldova, a suprins o imagine care s-a viralizat rapid pe rețeaua de socializare Facebook. Fotografia a fost făcută la protestul din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, care a avut loc duminică.

„Toată Moldova în doar două fotografii. Aceasta este Teodora Stancea din Dobrogea. Azi mai mulți au postat poze cu ea. Doamna Teodora s-a apropiat de mine după protest și am reusit să discutăm.

Acest colaj este povestea familiei ei: copiii au plecat în Anglia și Italia, cu tot cu nepoți. În doar doi ani din toată familia, în tară au rămas doar doi. Povestind istoria ei, n-a mai rezistat și a început să plângă”, a scris jurnalista Natalia Morari pe pagina sa de Facebook.

La scurt timp după ce a fost postată imaginea au apărut zeci de comentarii. „Mi-au dat lacrimile”, scrie o utilizatoare.

„Ca în cazul doamnei Teodora suntem mii de familii. Suntem 3 copii, cu studii superioare și toți plecați din țară. Au rămas sărmanii părinți, care luptă zi de zi cu dorul și cu speranța că vom reveni acasă”, este un alt comentariu la poză.

Imaginea a devenit virală și printre utilizatorii de Facebook din România, care au spus că au o poveste asemănătoare. „Am plâns. Sunt milioane de români care au o poveste identică.

Nu există familie în România care să nu aibă cel puțin o rudă plecată în străinătate. Plâng și acum, când scriu, pentru fetele mele, plecate în străinătate pentru o viață mai bună, că în România nu s-a putut”, scrie o utilizatoare de Facebook din România.

Zeci de mii de oameni au manifestat, duminică, în centrul Chișinăului împotriva invalidării alegerilor municipale de luna trecută. Mitingul a avut loc în Piața Marii Adunării Naționale din capitala Republicii Moldova. Manifestanții au cerut recunoașterea victoriei în alegeri a liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, și să fie anchetați penal cei șapte judecători de la Curtea Supremă care au invalidat rezultatul scrutinului.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.