Imagine istorică. În România s-a stat la coadă pentru biciclete

FOTO: Hotnews.ro
FOTO: Hotnews.ro

Primăria Capitalei anunță că în prima zi de înscriere în Programul „Bicicliști în București”, în cadrul căruia municipalitatea acordă 5.000 de vouchere în valoare de 500 de lei pentru achiziționarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice și dispozitive de tip Segway/Ninebot, au fost depuse 2.935 de cereri, dintre care 690 prin e-mail și restul la Registratură.

Jurnaliștii de la Hotnews.ro au surprins coadă la Direcția de Relații cu Cetățenii de la Primăria Capitalei, pentru voucherele de biciclete.

Temenul limită pentru depunerea solicitărilor de participare la proiect este 10 august 2017, iar proiectul se va derula până pe 31 decembrie.

Primarul Firea a spus că va derula și proiecte, împreună cu cele șase primării de sector, pentru a construi și piste pentru bicicliști. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a spus că ar trebui rezolvată și problema pistelor pentru biciclete care nu sunt marcate.

„Sunt peste 10 kilometri de piste de biciclişti. Ele sunt făcute, dar nu sunt marcate ca piste. Mai trebuie doar marcate şi autorizate. Discutăm de porţiuni considerabile de pe 1 Decembrie, Grigorescu, Constantin Brâncuş, Camil Ressu, Lucreţiu Pătrăşcanu”, a declarat Robert Negoiţă, întrebat dacă în Sectorul 3 au fost sau nu amenajate piste pentru biciclişti.

La începutul lunii aprilie, Gabriela Firea anunța că lucrări la noi piste ar putea începe în trimestrul al doilea din 2018.

„A fost finalizat caietul de sarcini, parte a documentaţiei de atribuire, şi urmează a se lansa procedura de achiziţie publică pentru studiul de fezabilitate. Durata estimată pentru prestarea serviciului este de maxim 6 luni, la care se adaugă durata procedurii de achiziţie publică , termenele legale de aşteptare până la semnarea contractului în cazul unor eventuale contestaţii.

Etapa următoare este de aprobare în CGMB a principalilor indicatori tehnici – economici şi ulterior lansarea procedurilor de proiectare şi execuţie sistem de transport cu bicicletă şi servicii de consultanţă ptentru dirigentia de şantier. Nu cred că este posibil anul acesta să înceapă lucrările. (…) Din estimările mele lucrările încep în trimestrul doi din 2018”, a explicat primarul Gabriela Firea.

FOTO: Hotnews.ro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.