Iluminarea locuinței – Unde trebuie amplasate lumini calde sau reci și care e diferența

Alegerea unui sistem de iluminat pentru locuință sau birou pare un lucru foarte simplu, însă în realitate e mult mai complicat decât pare. Pentru început, pentru a face cele mai bune alegeri e important să știți următoarele informații esențiale pe care le-am adunat pentru voi, în articolul de mai jos.

Atunci când vine vorba de alegerea unui sistem de iluminat pentru o locuință sau un birou sau spațiu de lucru, cel mai eficient este sistemul de tip LED. E important însă să alegeți și un sistem de calitate care, chiar dacă nu vă vine să credeți, influențează starea oamenilor.
Un studiu efectuat de Philips, despre care puteți citi mai multe AICI și care a inclus adulți din 11 țări, a demonstrat că iluminatul cu LED de calitate sporește confortul vizual, în special în mediile de lucru.

Sisteme de iluminat – lumina rece cu becuri LED pentru birouri

Fie că vorbim de biroul de acasă sau de orice alt spațiu de lucru, a fost demonstrat faptul că lumina rece emisă de LED-uri este cea mai apropiată de lumina naturală a soarelui și are câteva calități care o recomandă: scoate în evidențp detaliile și nu obosește vederea. Lumina rece se mai folosește și la iluminarea bucătăriilor.

Iluminat cu lumina caldă LED – Ce influență are

Lumina caldă, tot conform studiilor și cercetărilor amănunțite, stimulează producerea de melatonină. Acest hormon ne ajută să ne relaxăm și să dormim mai ușor, motiv pentru care LED-urile cu lumina caldă se instalează în general în dormitor sau sufragerie.

Lumina soarelui ne influențează ritmul biologic într-o măsură foarte importantă, tocmai din acest motiv sistemele de iluminare cu becuri LED sunt apreciate, pentru că au cea mai apropiată lumină de cea naturală.

Un alt aspect pe care merită să-l luați în considerare și să îl aplicați este achiziționarea de LED-uri cu putere reglabilă. Intensitatea luminii poate fi modificată în funcție de necesități: pe timpul zilei becul poate ajuta doar la completarea luminii naturale, în timp ce seara intensitatea poate crește pentru a da o atmosferă relaxanță cu lumină caldă care duce la creșterea nivelului de melatonină și pregătește corpul pentru odihna de pe timpul nopții.