Ce notă a luat la BAC reprezentanta României la Eurovision

ilinca băcilă notă bac eurovision
Ilinca Băcilă și Alex Florea. Foto: Eurovision / TVR

Interpreta Ilinca Băcilă, care a reprezentat România la ultimul concurs Eurovision, a promovat examenul de Bacalaureat cu media 8,13.

Ilinca Băcilă a terminat specializarea Filologie la Colegiul Național „Iulia Hașdeu” din București. Ea a obținut nota 8 la Limba și Literatura Română, 7 la proba de Istorie și 9,40 la Geografie.

Ilinca Băcilă și Alex Florea au reprezentat România la concursul Eurovision din acest an, defășurat la Kiev, în Ucraina. Cei doi tineri au cântat melodia ”Yodel It!” și au  încheiat competiția pe locul 7.

Ei s-au clasat pe poziția a 5-a în preferințele telespectatorilor, dar doar pe poziția a 15-a în preferințele juraților din țările participante la Eurovision 2017. Victoria i-a revenit portughezului Salvador Sobral.

La examenul de Bacalaureat din acest an, rata de promovare la nivel național a fost de 71% (înainte de rezolvarea constestațiilor). Anul trecut, rata de promovare a examenului de Bacalaureat a fost de 68%.

Liceul în care nimeni nu a luat BAC-ul în ultimii 7 ani

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.