Ilie Năstase a fost condamnat la închisoare cu suspendare

ilie năstase băut la volan
Foto: Robbie Mendelson (Wikimedia Commons)

Fostul mare jucător de tenis Ilie Năstase a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 1 la 9 luni și 10 zile de închisoare cu suspendare. De asemenea, termenul de supraveghere este de 2 ani.

Năstase a fost trimis în judecată după ce a fost cercetat pentru refuzul de recoltare a probelor biologice și a condus cu permisul suspendat. Decizia nu este definitivă.

În vara anului trecut, polițiștii rutieri au fost nevoiți să-i blocheze mașina lui Ilie Năstase. Acesta a plecat după un schimb de replici cu un agent, chiar dacă polițistul l-a somat să oprească, i-a cerut să se legitimeze și să facă testul pentru alcool.

Polițiștii au spus atunci că Ilie Năstase a devenit agresiv și au fost nevoiți să-l încătușeze. A fost dus apoi la IML, unde a făcut testul de alcool. Apoi i s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de refuz de prelevare a mostrelor biologice și a fost amendat cu 1.000 de lei.

„Nici nu am ieșit din Herăstrău. Stăteau la pândă trei mașini. M-au oprit și m-au întrebat dacă am băut. Am spus că 3 beri. Mi-au zis «Hai, domne’, că ai băut mai mult». Atunci m-am enervat și i-am spus: «Mai și mănânc!»

A zis să facem testul. Am zis că nu fac testul aici. «Am 72 de ani și ți-am spus cinstit cât am băut». Și am zis «haideți la poliție, să-mi faceți acolo». M-a tras afară din mașină m-a aruncat pe trotuar cu fața în jos și un băiețel din ăsta mai solid mi-a pus piciorul pe spate”, a declarat, atunci, Năstase.

Ulterior, Ilie Năstase a fost prins din nou în trafic, în zona Bulevardului Ștefan cel Mare din Capitală. Polițiștul l-a oprit în timp ce făcea un viraj la stânga pe linia continuă, pe un scuter.

În fața judecătorilor, Ilie Năstase a recunoscut că a condus cu permisul suspendat și faptul că a refuzat să ofere probe biologice. De asemenea, a mai declarat că regretă faptele și acceptă să muncească în folosul comunității.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.