IKEA va plăti 46 de milioane de dolari părinților unui copil ucis de un dulap

dulap ikea copil
Dulapul IKEA a fost retras de pe piață. Foto: IKEA

Producătorul suedez de mobilă IKEA va trebui să plătească despăgubiri de 46 de milioane de dolari părinților unui copil care a murit după ce mai multe sertare ale unui dulap s-au prăbușit peste el.

Jozef Dudek, un băiețel de 2 ani din California, s-a sufocat, în mai 2017, după ce un dulap Malm a căzut peste el. Obiectul de mobilier are o greutate de 32 de kilograme și mai fusese implicat în accidente, dintre care alte trei cazuri similare.

Potrivit avocaților americani, citați de BBC, suma este cea mai mare despăgubire primită într-un caz de acest gen în istoria SUA.

”Cu toate că nicio înțelegere financiară nu poate schima evenimentele tragice care ne-au adus aici, pentru binele familiei și al tuturor părților implicate, suntem recunoscători că procesul a ajuns la o concluzie”, a spus un purtător de cuvânt al gigantului IKEA.

Părinții copilului au emis un comunicat în care își exprimă vădita dezolare: ”Nu am crezut niciodată că un copil de doi ani va putea răsturna un dulap de 76 de centimetri și atât de greu. Am aflat mai târziu că era instabil din design”.

IKEA a cerut tuturor celor care au acest obiect de mobilier să îl readucă în magazine.

Compania a mai plătit 50 de milioane de dolari într-un proces colectiv intentat de părinții altor trei copii care au fost sufocați de dulapul instabil.

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.