IKEA se pregătește să construiască încă 8 magazine în România

În următorii ani, grupul suedez IKEA ar dori să aibă 9 magazine în România. Al doilea magazin s-a anunțat deja că va fi în București. Terenul are o suprafaţă de aproximativ 13,7 hectare şi este situat în Sectorul 3, pe Bulevardul Pallady.

„Bineînțeles că nu ne vom opri aici. Găsirea celui mai potrivit teren în alte localități rămâne pe lista noastră de priorități. Pentru locuitorii din țară, până la deschiderea unor noi magazine, am pus la dispoziție încă din vara anului trecut noul serviciu IKEA Comenzi Online, prin care pot comanda pe website-ul nostru produse IKEA, care le vor fi livrate acasă în termen de câteva zile”, a declarat atunci, Cornel Oprișan, retail manager-ul IKEA România.

Potrivit Digi24, suedezii cred că în România ar putea exista maxim 9 magazine IKEA. S-a vorbit de Iași, Constanța, Timișoara și Brașov. Însă, după ce IKEA a deschis și magazinul online în România, cele mai multe comenzi au venit din Cluj.

În anul fiscal 2014-2015, IKEA Băneasa a avut încasări de 424 de milioane de lei, în creștere cu 12%. De asemenea, 8% din vânzări au fost online. Tot în 2014, magazinul a întrerupt doi ani de pierderi cu profit de peste 11 milioane de lei. La IKEA România lucrează aproximativ 500 de angajați.

IKEA, compania de retail mobilier și decorațiuni, de origine suedeză, a fost fondată în 1943, de Ingvar Kamprad. Marca IKEA a fost înregistrată în 1943, în Suedia.

Majusculele din denumirea IKEA provin din iniţialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut: Elmtaryd, şi numelui satului în care se găsea ferma: Agunnaryd.

Compania IKEA deținea, în august 2014, peste 355 de magazine în 47 de țări sau teritorii, dintre care 40 de magazine erau francize deținute de alte companii decât IKEA Group.

Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010 a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea IKEA România a devenit parte din IKEA Group.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.