IKEA începe construcția celui de-al doilea magazin din România

FOTO: franchisor.ikea.com
FOTO: franchisor.ikea.com

Primăria Generală a Capitalei a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru magazinul IKEA de pe Bulevardul Theodor Pallady. Reprezentanții IKEA urmează să înceapă construcția, iar inaugurarea va avea loc la sfârșitul lui 2018.

Noul magazin va avea o suprafață de aproximativ 37.000 de metri pătrați și va avea 300 de angajați. Investiția va fi de aproximativ 80 de milioane de euro, potrivit economica.net.

IKEA vrea ca noul magazin să folosească doar energie regenerabilă. Vor fi sisteme de energie geoterală și panouri solare integrate. De asemenea, vor exista și stații de încărcare pentru mașinile electrice, iar suprafața de spațiu verde din totalul terenului va fi de 30%.

Pe termen mediu, IKEA vrea să deschidă magazine și în alte orașe din țară, iar pe listă sunt Cluj, Brașov sau Timișoara.

Reprezentanții magazinului au anunțat că au în plan să ajungă la nouă magazine în România. IKEA Băneasa a înregistrat în perioada septembrie 2015 – august 2016 vânzări de peste 510 milioane de lei, ceea ce înseamnă o creștere de peste 20% față de perioada precedentă. Aceasta este cea mai mare creștere pe care a înregistrat-o IKEA în România de la deschidere.

De asemenea, a fost o creștere de 140% a comenzilor și pe online. Cele mai multe cumpărături online au fost făcute din București, Cluj, Timișoara, Iași și Constanța.

IKEA are în plan și construcția celui mai mare proiect imobiliar în partea de nord a Capitalei, pe un teren de 48 de hectare. Aici urmează să fie construite 10.000 de apartamente, case și vile, dar și spații de birouri.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.