IKEA deschide un restaurant în care îți gătești singur

IKEA va deschide un restaurant în care clienții își vor găti singuri preparatele cu ingredientele puse la dispoziție de compania suedeză.

Primul restaurant experimental va fi deschis în Marea Britanie de săptămâna aceasta, până pe 25 septembrie, iar în funcție de succesul pe care îl va avea IKEA va decide dacă va continua proiectul.

Restaurantul va fi un spațiu pentru petreceri între prieteni, unde gazda își va putea invita până la 19 prieteni. Tot gazda va găti sub supravegherea unui bucătar, potrivit Digi24.

Invitații își vor alege preparatele dintr-un meniu, însă cei de la IKEA spun că vor avea preparate pentru toate gusturile, de la micul dejun până la cină.

În România, încasările restaurantului din magazinul IKEA au avut o creştere şi mai mare, de 9,6% în anul fiscal 2014-2015. Mâncarea aduce 8% din totalul încasărilor IKEA în România. Numai hot-dog-ul de un leu a generat venituri de de aproape 800.000 de euro.

În anul fiscal 2014 – 2015, divizia Ikea Food, care cuprinde restaurantul, bistroul şi magazinul de delicatese suedeze din cadrul unităţii din Băneasa a gigantului suedez Ikea, a terminat anul fiscal 2013 cu afaceri de aproape 33 de milioane de lei (7,5 milioane de euro), în creştere cu 7% comparativ cu perioada similară a anului anterior.

https://greatnews.ro/reclama-ikea-ironie-postari-cu-mancarea-pe-facebook/