IKEA a anunțat orașele din România în care va deschide noi magazine

locuri de munca la IKEA Romania
FOTO: mastrminda/Pixabay.com

Anul acesta, IKEA va deschide în România cel de-al doilea magazin. Din toamnă, după o investiție de 86 de milioane de euro, IKEA Pallady din București își va deschide porțile.

Magazinul va fi situat pe bulevardul Theodor Pallady, va avea în jur de 37.000 de metri pătrați, 1.300 de locuri de parcare și stații de încărcare pentru mașini electrice, un restaurant cu 550 de locuri, bistro, magazin de delicatese suedeze și un loc de joacă pentru copii. Față de magazinul din Băneasa, noul IKEA va avea în plus și o seră de aproximativ 800 de metri pătrați.

Potrivit lui Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA SEE, citat de Profit.ro, suedezii vor deschide în acest an și alte trei puncte de colectare a comenzilor. Este vorba despre Cluj-Napoca, Iași și Constanța. Anul trecut au fost deschise puncte de colectare IKEA în Brașov și Timișoara.

Comenzile se fac online și apoi se ridică de la punctele de colectare.

Reprezentanții IKEA au anunțat și că orașele în care se vor deschide magazine în România sunt Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca.

IKEA a ajuns în România în 2007, în urma unor investiții de 25 de milioane de euro. Încă din primul an, magazinul a avut un profit net de 4,6 milioane de euro, în condițiile în care  suedezii se așteptau la pierderi la început.

Potrivit datelor din 2017, departamentul IKEA Food, format din restaurant, magazinul de delicatese suedeze și un bistro, a făcut vânzări de aproximativ 7,7 milioane de euro fără TVA, în creștere cu 10% față de 2016. Magazinul a avut vânzări în 2017 de aproximativ 130 de milioane de euro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.