iFlex, anvelopa care nu face pană și nu trebuie umflată

FOTO: captură Youtube
FOTO: captură Youtube

Compania sud-coreeană Hankook Tire a creat iFlex, o anvelopă care nu are nevoie de aer. Mai exact, tehnologia constă în structuri triunghiulare care sunt astfel poziționate încât să susțină greutatea mașinii și să ofere mobilitatea necesară anvelopei.

Potrivit techtimes.com, cercetătorii sud-coreeni au făcut și teste, chiar la viteze mari și spun că rezultatele sunt cel puțin la fel de bune ca în cazul penurilor clasice. Deocamdată, iFlex se află încă în faza de teste.

Între timp, în ceea ce privește anvelopele cu aer, Goodyear a prezentat conceptul Triple Tube. Dezvoltată de Centrul pentru Inovare al Goodyear din Luxemburg, anvelopa poate să se umfle și să se dezumfle în funcție de condițiile de drum, pentru a livra o performanță îmbunătățită și o versatilitate mai mare conducătorilor auto, spun cei de la Goodyear. Această tehnologie poate fi legată de dezvoltarea în viitor a mașinilor autonome prin faptul că permite anvelopei să își „pregătească” forma de care are nevoie înainte de a intra în curbă.

Cei de la Goodyear spun că anvelopa se bazează pe o pompă internă care mișcă aerul din camera principală către cele trei camere de aer individuale. Camerele de aer multiple furnizează o mobilitate extinsă, deoarece, în cazul în care una dintre camere ar fi înțepată, anvelopa permite conducătorului auto să își continue călătoria. În sfârșit, peretele lateral al conceptului Triple Tube poate fi costumizat pentru a se potrivi aspectului general al jantei pe care o oferă producătorii de echipare standard.

Compusul conceptului de anvelopă Triple Tube este de asemenea în întregime sustenabil și făcut din derivate de siliciu precum cenușa cojilor de orez, o tehnologie deja anunțată de Goodyear în 2014. Deocamdată nu există nici un plan legat de lansarea acestei anvelope pe piață.

Iată cum este conceput sistemul iFlex:

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG. A doua zi de campanie cu prețuri șoc
Mari reduceri la monitoare, sisteme desktop PC și laptopuri, la eMAG
Locuri de muncă în vânzări, în Germania și Austria. Contract legal, încheiat direct cu angajatorul
Locuri de muncă în fabrici din Germania și Olanda. Salariile ajung la 2.700 de euro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.