Ieri și azi. Cum au reparat ucrainenii în 24 de ore un crater făcut de o rachetă rusească în mijlocul străzii

kyiv stradă crater rachetă
Foto: Liubov Tsybulska (Twitter)

Imaginile care surprind reparațiile de pe o stradă din Kyiv, capitala Ucrainei, distrusă în urmă cu doar o zi de o rachetă rusească, s-au viralizat pe internet.

Fotografiile arată strada imediat după ce fusese lovită de rachetă, precum și la o zi distanță. Deși țara se află în război, autoritățile din Ucraina au reparat strada rapid.

„Ieri, aici era un uriaș crater rămas în urma impactului unei rachete rusești. #Kyiv Viața va învinge”, a scris pe Twitter Illia Ponomarenko, jurnalist la publicația Kyiv Independent.

„Kyiv. Ieri vs Azi. Rușilor, ați lansat rachetele voastre scumpe, iar noi astăzi ne reparăm străzile, ne vindecăm rănile și donăm și mai mult către Forțele Armate”, a scris pe Twitter și Liubov Tsibulska, expertă în apărare.

La începutul acestei săptămâni Rusia a lansat un nou atac cu rachete asupra capitalei Ucrainei. Capitala nu mai fusese bombardată de la începutul războiului. Bombele au fost lansate dimineața, la o oră de vârf, și au căzut în intersecții aglomerate, în parcuri și peste o universitate.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.