Idei simple de upgrade, pentru amenajarea livingului

Credit foto: Shutterstock

Se spune că nicăieri nu-i ca acasă, dar livingul tău merită o adaptare la prezent. Chiar dacă nu simți nevoia unei renovări și nici nu ai vrea să aloci un buget foarte mare schimbărilor din casa ta, tot poți îmbunătăți atmosfera. Secretul stă în alegerea unor elemente plasate strategic și capabile să facă diferența. 

Împrospătează aerul în mod natural

Indiferent dacă locuința ta este sau nu dotată cu aer condiționat, poți aduce o doză permanentă de prospețime în living, cu ajutorul plantelor decorative. Pe lângă faptul că înfrumusețează casa, acestea au un efect benefic asupra calității aerului. Datorită efectului de eliminare a substanțelor chimice din interior, plantele de interior contribuie la ameliorarea simptomelor asociate tulburărilor de respirație și au un efect de prevenire a instalării unor boli. Afecțiunile respiratorii deja existente și ținute sub tratament pot fi ameliorate de plantele decorative. Printre soiurile cele mai benefice pentru casa ta se numără aloe vera, ficusul de cauciuc, feriga Boston, gerbera sau filodendronul. 

Alege corpuri de iluminat eficiente

Cu până la 80% mai eficiente decât corpurile de iluminat clasice, cele care folosesc tehnologia LED oferă o serie de avantaje atât pentru bugetul familiei, cât și pentru sănătate. Intensitatea luminoasă a acestora rămâne stabilă pe toată durata lor de viață, iar nuanțele disponibile variază de la albul cald, până la cel rece. Cu o lumină plăcută, aceste corpuri de iluminat nu conțin mercur sau alte substanțe nocive. Dacă vrei un living modern, cu zone iluminate preponderent față de restul încăperii, poți opta pentru spoturi cu LED. Disponibile cu 

posibilitatea de a regla intensitatea luminoasă și de a alege dintre lumina caldă și cea rece, în funcție de model, spoturile pot fi integrate agreabil într-o paletă largă de amenajări interioare. 

Credit foto: Shutterstock

Instalează storuri, pentru senzația de spațiu

Poate că perdelele vaporoase și draperiile grele sunt o combinație reușită, dar livingul ți-ar putea părea mai spațios dacă pur și simplu ai renunța la ele. Ar putea părea un gest extrem, dar, odată ce vei găsi alternativa potrivită la acestea, te vei convinge că schimbarea a meritat. Storurile aduc un aer mediteranean în casa ta și îți eliberează spațiu important. Storurile tip rulou sunt ideale pentru încăperile cu tavan foarte jos, iar storurile venețiene sau cele romane au un aspect elegant, datorită modului lor de a se plia în zig-zag. 

Dă viață pereților 

Pereții albi sunt recunoscuți pentru efectul lor de spațialitate și pentru ușurința cu care pot fi curățați sau vopsiți de fiecare dată când apare nevoia unei împrospătări în peisajul casei. Cei mai mulți dintre noi nu ar renunța la această simplitate. Totuși, un living este cu adevărat primitor cu cât este amenajat cu mai mult gust. Puțini sunt cei care ar vrea să aibă permanent priveliștea anostă a unor pereți fără culoare, așa că tablourile sunt cea mai bună metodă de a da viață unui living. Dacă ești în căutarea unui aspect mai modern, poți merge pe varianta unor abțibilduri în culori vii, care pot fi îndepărtate cu ușurință atunci când te-ai plictisit de ele. 

Completează experiența unui film, cu sunet de calitate

Într-o casă al cărei prag este călcat des de musafiri, livingul se transformă deseori în sală de cinema. Televizorul primește rolul principal de fiecare dată, indiferent dacă vorbim despre cel simplu sau despre Smart TV. Pentru o experiență și mai realistă, alege să amplifici și să îmbunătățești calitatea sunetului cu ajutorul unui soundbar. Conectat la televizor prin cablu sau wireless, gadgetul ocupă foarte puțin spațiu, dar este suficient de puternic pentru a te introduce într-o atmosferă cu adevărat demnă de Hollywood. 

Livingul este locul în care te destinzi și îți reîncarci bateriile, așa că trebuie să fie în permanență potrivit cu personalitatea ta. Cu schimbările propuse mai sus, vei reuși să-i conferi un plus de identitate, fără să faci un efort financiar deosebit. 

Credit foto: Shutterstock

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.