Idei pentru amenajarea și organizarea spectaculoasă a unui dormitor de mici dimensiuni

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Este sezonul amenajărilor și redecorărilor așa că dacă ai terminat cu amenajarea grădinii și redecorarea altor încăperi din locuință, îți oferim și câteva idei pentru amenajarea unui dormitor mic.

Lipsa de spațiu tinde să fie o problemă comună pentru mulți oameni, în special cei care locuiesc la apartamente în România. Cum dormitorul este cea mai importantă cameră din locuință, fiind locul de relaxare în care să petreci cel mai mult timp după o zi grea de muncă este recomandat ca el să fie frumos amenajat și să te inspire.

Alegerea culorilor

Un dormitor de mici dimensiuni poate părea mult mai mare dacă alegerea culorilor este făcută atent astfel încât să amplifice spațiul. Din fericire există suficient de multe opțiuni pentru a realiza acest lucru iar culori precum alb sau albastrul marin ori chiar verdele într-o nuanță pală te ajută să dai impresia unei încăperi mai mari.

Folosește același truc de alegere a culorilor și pentru perdele dar și pentru alte accesorii din încăpere.

Alegerea mobilierului pentru un dormitor cu dimensiuni reduse

Atunci când ai un dormitor mic, alegerea mobilierului este și mai complicată pentru că vei avea în vedere două aspecte importante atât design-ul mobilierului cât și utilitatea și funcționalitatea acestuia. Pentru o încăpere mică, piesele de mobilier sunt importante pentru că nu trebuie să ocupe foarte mult loc dar să îți permită depozitarea tuturor hainelor și obiectelor de care ai nevoie.

Din acest motiv este foarte util să alegi piese de mobilier multifuncționale și care sunt foarte bine compartimentate pentru ca astfel vei putea să valorifici la maximum tot spațiul pe care îl ai la dispoziție fără să aglomereze foarte mult camera.

Alegerea sistemului de iluminat

Un alt truc interesant pe care îl poți folosi la un dormitor de mici dimensiuni este utilizarea de surse de lumină multiple care să creeze impresia unui spațiu dinamic însă fără să fie deranjante pentru ochi.

Pentru iluminatul general alege o lustră de dimensiuni medii care să aibă o lumină caldă iar în plus poți alege o veioză pentru noptieră și ma imulț, poți avea o sursă de iluminat de accent precum un lampadar sau o veioză de podea orientată spre un tablou sau un obiect pe care vrei să îl scoți în evidență. În acest fel vei putea da și personalitate încăperii.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.